ESP, Esbo svenska pensionärer rf

Ordförandens spalt

 

Aktiv sommar i Esbo

Esbo svenska pensionärer går in för att ha aktiviter även på sommaren. Vi vet att våra medlemmar gärna kommer på olika träffar och program.

Regelbundet program är träffar på sommarcafé i Esboviken, Gäddvik och Hagalund. För dem som är petanque intresserade är det spel på måndagar både i Köklax, Kyrkobyn och Gäddvik. Här finns väderbegränsningar så att om det är det för kyligt eller regn så hålls kulorna hemma. Annors ryms alla med att spela, men ta egna klot med.

Vår sångledare Håkan Wikman ta med sig sånghäften och vackert väder till allsången i Glims den 12 juni kl. 13. Det är kaffepaus kl.14 så alla får en kaffekopp med dopp.

En nyare typ på utfärd är metroturen till Nordsjö. Vi stiger på metro ca. kl.12 och är framme före kl. 13. Sedan vandras det en kort rutt till restaurant Solviken för lunch. Man kan själv välja var man stiger på metron i Mattby eller i Hagalund. Alla ryms med.

Till Lurens blir det teaterutfärd mitt på sommaren, söndag 14 juli. Vi har två bussar och plockar upp deltagare mellan Köklax - Alberga och mellan Esboviken - Hagalund. Hela 100 personer ryms med, men bör anmälas via klubbarna.

En tur till skärgården hör till vårt sommarprogram. Onsdag 31 juli för turen till Pentala med sitt Skärgårds museum. Vi tar oss dit med Esbo skärgårds reguljära båtar. Det är gratis att åkan om man har ett Esbo +68 armband. Det går att stiga på från Sökö Klobben och Finno båthamn. Vi har guidning i museet och sommarsånger med Håkan Wikman. Lunch kan ätas på Paven-segelrestauranten eller på tar man en picnic korg med sig. Det är även möjligt att ströva omkring på ön och att ta dopp i havet.

I augusti är det Pensionärsgolf planerat onsdag 7 augusti på Gumböle golf. Vi ordnar detta tillsammans med Esbo Hembyggdsförening. Vi förväntar oss även på golffare från Grankulla och Helsingfors.

 

Trevlig sommar

Gustav Båsk