ESP, Esbo svenska pensionärer rf

ESP, Esbo svenska pensionärer rf med över 900 medlemmar, är en opolitisk ideell förening med Esbo stad som hemort. Föreningens främsta uppgift är att aktivera pensionärerna, samt bevaka pensionärernas intressen. Den huvudsakliga verksamheten sker i lokala klubbar som finns på olika håll i Esbo.

För mera information om ESP, se presentation och styrelse
(klicka på de blå och understreckade länkarna för att se mer information)

 

Corona läget stänger ESP:s möjligheter att hålla fysiska möte. Alla program utom ute promenader och Zoom-möten är inhiberade. Detta pågår januari och kanske februari. 

 

Onsdag 19.1.22 möte kl. 11-12 på Zoom. Inger Holmberg från Svenska pensionärsförbundet informerar om kommande SPF-resor. Hon håller även en liten ”resefrågesport”. ESP:s medlemmar får en Zoom länk i Infobrev. Bilden från SFP resa till Rivieran.


 

Furorna tar in nya sångare
Pensionärskören Furorna i är en ambitiös, välorganiserad och miljömedveten seniorkör, som gärna bygger nätverk med andra likasinnade körer i Finland och övriga Norden. Kören startar vårterminen 2022 så snart det är möjligt under ledning av sin nya dirigent Håkan Wikman. Han är en gammal bekant för kören från tidigare konsertprojekt. Håkan har en gedigen körledarerfarenhet och Furorna ser fram emot ett samarbete med honom. På vårens program står bl a en resa till Sundsvall i april, en mässa i irländsk folkton i

slutet av maj och deltagande i den finlandssvenska sångfesten i Helsingfors i juni. En intensiv och garanterat upplevelserik termin, med andra ord.

Furorna övar regelbundet onsdagar kl. 14-16.30 i Olars kyrka och tar nu in sångare i alla stämmor. Intresserade får gärna kontakta körens ordförande Benita Bärlund på benita.barlund@kolumbus.fi eller 050 5911399.

 

 

 

 

IT-handledning

ESP håller praktiskt IT-stöd 

Vill du boka tid för privat hjälp med dina apparater. Andreas Höglund har "mottagning" . För tillfället är allt avbokat.

Tider i januari, tisdag 4.1.2022 (Inhiberat) kl. 14-16 i Esbo Centrum.

Hagalund måndag 24.1.2022. (Inhiberat)

 

Fortsättningsvis går det att ringa Andreas Höglund 6405921390  vid IT-frågor och problem.

.

 

OBS! Vi önskar påminna våra medlemmar att alla deltar i ESP:s möten och aktiviteter på eget ansvar. I dessa coronatider uppmanar vi att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och använda munskydd i buss och metro. Vänligen bli hemma om du inte känner dig frisk.

      

 

 

Kontaktuppgifter
Ordförande Gustav Båsk
mobil: 0500100 172
gustav( åt)bask.fi
Viceordförande Veronica Biaudet
mobil 0400445069
veronica.biaudet( åt)gmail.com

 

ESP:s Facebook-sida